[VIDEO] Traficanţi de migranţi reţinuţi la Oraviţa

Un nou grup de migranţi a fost reţinut noaptea trecută de poliţiştii de frontieră de la Oraviţa.

Este vorba de 11 cetăţeni turci, care sprijiniţi de doi cetăţeni afgani şi de un român, au trecut frontiera din Serbia cu intenţia de a ajunge ilegal într-un stat din vestul Europei. Aceştia au fost depistaţi pe câmp, între localităţile Oraviţa şi Moraviţa, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, subcomisar Petre Nicola.

„Poliţiştii de frontieră au monitorizat deplasarea grupului până în momentul în care au observat că cei în cauză intenţionau să urce într-un autoturism staţionat, care îi aştepta. Imediat, colegii noştri au intervenit, iar persoanele respective au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că grupul era format din 11 cetăţeni turci şi doi cetăţeni afgani, dintre care 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani şi trei minori cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani. Şoferul autoturismului staţionat este un cetăţean român în vârstă de 19 ani”.

Turcii au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, cu ajutorul celor doi cetăţeni afgani, urmând a fi preluaţi de român din apropierea frontierei de stat.

Cetăţenii turci sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul român şi cei doi afgani pentru trafic de migranţi.

Cele mai citite

Related Articles