S-a scurs un deceniu de la despărțirea de colegul nostru Gelu Ghera…

348

S-au scurs 10 ani de la dispariția colegului nostru Gelu Ghera. Un deceniu în care am simțit cu adevărat lipsa omului de radio, al pedagogului, al bănățeanului plin de snoave, a mâinii părintești a celui care a fost pentru mulți dintre noi, colegii de la Radio Reșița, „nea Gelu“.

Gelu Ghera Un jurnalist documentat, un comentator dedicat, un om de microfon înflăcărat, un coleg darnic, iubitor, ocrotitor, ambițios, uneori greu de acceptat pentru felul lui pasional în care își exprima trăirile, un bănățan de fală care a iubit nespus folclorul, tradițiile și satul său natal, Slatina lui dragă de pe Timiș, locul unde dragul nostru Gelu își doarme somnul de veci.

Soția Heidi, fiicele Isabela și Bianca, alături de sora lui Maria și de cumnatul Blaj Craia nu își explică nici astăzi cum Gelu lor a plecat atât de brusc și nemeritat de lângă ei, la fel cum nu am înțeles nici noi, cei care l-am apreciat și iubit, cum acea zi de 13 octombrie 2009 avea să-i fie fatidică dragului nostru camarad. 10 ani de dor și lacrimi….

În urma lui Gelu Ghera au rămas amintirile copleșitoare cu unul din cei mai charismatici bănățeni pe care am avut deosebita onoare de a-l avea coleg la postul regional Radio Reșița, un om care a primit binemeritata răsplată a iubirii publicului ascultător pentru strădania lui radiofonică și pentru talentul său indubitabil.

Remarcabila voce a lui Gelu, pe care o mai auzim parcă și astăzi… Bănățeni în satul lor.

Emisiunile de muzică populară de duminică, 13 octombrie, de la ora 10 și 18, sunt dedicate memoriei sale. De asemenea emisiunea de ”Doine și cântece de voie bună”, pe care Gelu Ghera o realiza cu atât de mult drag și profesionalism va fi difuzată așa cum a prezentat-o odată pe frecvențele Radio Reșița.

Dumnezeu să-l odihnească!