[FOTO-AUDIO] Episcopul de Fier s-a întors acasă. Expoziţie tematică la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa

Muzeul Banatului Montan din Reșița în colaborare cu Episcopia Română Unită cu Roma, Greco – Catolică Lugoj, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică Oradea și Asociația Generală a Românilor Uniţi, Greco-Catolici Reșița au vernisat joi, 17 octombrie expoziția “Fericitul Valeriu Traian Frențiu – Episcopul de Fier”.

În cadrul acesteia, publicul poate vedea obiecte de cult, veșminte, fotografii și înscrisuri, care au aparținut episcopului martir, născut în Reșița la 25 aprilie 1875, mort pentru credință în lagărul de exterminare din Sighet la 11 iulie 1952 şi ridicat la cinstea Sfintelor Altare de Papa Francisc în 2 iunie 2019 pe Câmpia Libertății din Blaj.

Alexandru Mesian

Ce poate vedea publicul interesat de istorie, religie şi artă, în această expoziţie, aflăm de la consilierul cultural al Episcopiei Greco-catolice de Oradea, Rodica Indig:

Rodica Indig

Expoziţia, care rămâne deschisă timp de 3 săptămâni la muzeul reşiţean, s-a vernisat în prezenţa Preasfințitului Alexandru Mesian, Episcopul Lugojului alături de confraţii în credinţă din Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, directorul muzeului – drd. Flavius Bozu, parohul locului, pr. Ovidiu Pop, oficialităţile judeţene şi locale, oameni de cultură şi asistenţă.

***

Evenimentul s-a consumat joi, 17 octombrie la ora 14.00 la Muzeul Banatului Montan.

Cele mai citite

Related Articles