Managerul Spitalului Judeţean din Reşiţa a lipit afişe anti-ŞPAGĂ în toate secţiile!

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Reşiţa, Waldemar Murgu a decis să pună afişe în toate secţiile unităţii medicale prin care pacienţilor să li se atragă atenţia să nu dea MITĂ personalului medical.

Afişele ce conţin mesajul “În acest spital nu se primeşte mită”, au fost lipite la loc vizibil, în toate compartimentele medicale.

“Este vorba despre o acţiune de conştientizare a pacienţilor care ne trec zilnic pragul. Este pentru prima dată în istoria spitalului când sunt lipite astfel de afişe. Mesajul este simplu, spunem NU corupţiei şi totodată vreau să arăt că toţi angajaţii spitalului sunt corecţi”, ne-a declarat managerul Waldemar Murgu.

De ce să nu dăm şpagă? Este simplu, echipa Radio România Reşiţa a făcut un calcul simplu. Un medic, în 2019 în România câştigă între 16.000 şi 30.000 lei brut, un asistent medical câştigă intre 4.800 şi 11.000 lei brut, un infirmier câstigă între 2.500 si 5.500 lei brut, un brancardier câştigă între 2.500 şi 5.500 lei brut iar actul medical nu trebuie condiţionat.

Prin aceste afişe, conducerea spitalului doreşte să incurajeze pacienţii şi aparţinătorii să elimine acest obicei vechi. “Nu voi ezita să iau măsuri dacă aud că cineva a luat şpagă sau dacă un pacient are de gând să bage un plic cu bani în buzunarele cadrelor medicale. Toată lumea trebuie să înţeleagă că noi suntem la dispoziţia bolnavilor necondiţionat, a mai precizat managerul Waldemar Murgu, cel care a reuşit în mai puţin de un an să îmbunătăţească condiţiile hoteliere din cadrul celor 3 Staţionare din municipiul Reşiţa.

2 COMENTARII

  1. Chiar îmi doresc să văd in ce secol se va schimba acest lucru.Urasc spitalul Județean, numai oamenii fără suflet,medici care nu se pot numi medici, bineînțeles că sunt si excepți ,nu am de gand sa ii pun pe toți în aceeași oală. Dar vă rog din suflet in primul rând faceți o schimbare pe secția Pediatrie,e horror am dat o grămadă de bani la fiecare problemă, si am dat pt ca sa cerut ,de 2 ori mi-am scos copilul pe semnătura de acolo,groaznic

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles