[AUDIO-FOTO] Festivalul fanfarelor la Steierdorf şi Parada portului popular german la Reşiţa – manifestări de marcă ale Decadei Culturii Germane în Banatul Montan

Decada culturii germane în Banatul Montan este de aproape 3 decenii un pol care atrage ca un magnet etniile şi populaţia majoritară, într-un conglomerat de acţiuni cu implicare multiplă şi participare diversificată, a declarat pentru Radio Reşiţa reprezentantul Minsterului Culturii, Carol Konig, prezent în acest sfârşit de săptămână la Oraviţa, Steierdorf/ Anina şi Reşiţa:

Carol Konig

Decada culturii germane în Banatul Montan, cel mai important ciclu de manifestări al etnicilor germani din sud-vestul României, este în desfăşurare în peste 10 localităţi din judeţul Caraş-Severin până duminică, 13 octombrie.

***

Cel de-al 15-lea Festival al fanfarelor la Steierdorf/ Anina se va conuma sâmbătă, 5 octombrie de la ora 15.00 în piaţeta din faţa Bisericii romano-catolice din localitatea cărăşeană, iar duminică, 6 octombrie la Reşiţa se va desfăşura Parada portului popular german cu participare naţională şi internaţională. Manifestarea va debuta la ora 10.00 la Biserica romano-catolică “Maria Zăpezii” din municipiul de pe Bârzava, iar alaiul pe străzile urbei se va consuma de la 12.00. În cadrul aceluiaşi eveniment, formaţia de dansuri populare germane “Enzian” din Reşiţa va sărbători două decenii de la înfiinţare. Toate manifestările care se vor desfăşura în acest sfârşit de săptămână fac parte din Decada culturii germane în desfăşurare în Banatul de Munte până duminică, 13 octombrie.

De același autor

Related Articles