Conducerea parlamentului a stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură

73

Conducerea parlamentului a stabilit astăzi calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură, depusă de opoziţie, pentru sfârşitul săptămânii.

Moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă va fi citită astăzi, de la ora 15:00, în plenul parlamentului. Dezbaterea şi votul vor avea loc sâmbătă, de la ora 11:00. Aceasta este decizia Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, luată în absenţa opoziţiei, care a părăsit sala de şedinţă, nemulţumită de ziua de sâmbătă fixată pentru dezbatere şi vot.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democraţilor Florin Iordache, a explicat că, potrivit Constituţiei, moţiunea se dezbate şi se votează la trei zile de la prezentare, adică sâmbătă. Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a subliniat că social-democraţii trebuie să admită că nu mai majoritate în parlamenţ şi respectiv legimitate politică de a guverna. Raluca Turcan a precizat că opoziţia va acţiona unitar în ziua votului. Reprezentanţii PSD au declarat că, în cazul în care sâmbătă nu va exista cvorum, se va organiza o altă şedinţă de birou permanenţ care va stabili un nou calendar.

Pentru a fi adoptată, moţiunea de cenzură trebuie să întrunească 233 de voturi favorabil.

sursa RRA