Marian Drăgulescu: doresc să mă calific la Jocurile Olimpice de la Tokyo

88

Gimnastul Marian Drăgulescu speră să încheie concursul de sărituri din cadrul Campionatelor Mondiale de la Stuttgart (4-13 octombrie) pe unul din primele trei locuri care asigură calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020,scrie Agerpres.

“Sper să am o zi bună, să îmi fac săriturile foarte bine, să prind finala şi în finală să fiu între primii trei, care primesc biletele. De fapt, trebuie să fiu în primii trei eligibili. Cei care s-au calificat deja cu echipa şi vin peste mine în finală, nu vor fi luaţi în calcul. E o bătălie mare în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Am un singur glonte, ori la bal, ori la spital. Plec cu curaj, să îmi fac săriturile şi ce-o fi, o fi”, a afirmat gimnastul.

În vârstă de 38 de ani, Drăgulescu ar putea bifa la Tokyo cea de-a cincea participare la Jocurile Olimpice, după cele de la Sydney, Atena, Beijing şi Rio de Janeiro. Ediţia de la Atena, din 2004, i-a adus trei medalii olimpice: două de bronz, la sărituri şi cu echipa, şi una de argint, la sol. Titlul olimpic rămâne în continuare visul lui Marian Drăgulescu.

“Nu vreau să bat vreun record. Medalia de aur, dacă ar veni, m-ar mulţumi pe deplin, e singura care îmi lipseşte din palmares. Dacă obţin calificarea la Jocurile Olimpice, am un an să mă pregătesc. Cred că voi pregăti doar săriturile. Dacă sunt sănătos, cred că pot să vin cu două sărituri foarte bine cotate”, a explicat Drăgulescu.

Campionatele Mondiale de gimnastică artistică se vor desfăşura în perioada 4-13 octombrie la Stuttgart, Germania, şi reprezintă un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

sursa foto: Agerpres.ro