Se pregătesc penalităţi pentru impozite şi taxe

40

Lugojenii mai au la dispoziţie doar ziua de astăzi pentru a-şi achita taxele şi impozitele pe trimestrul al doilea, pentru că, în caz contrar, începând de la 1 octombrie vor fi obligaţi să suporte majorări de întârziere.

Taxele şi impozitele locale percepute de către Primăria Lugoj au două termene legale de plată. Primul a expirat la 31 martie, iar celălalt urmează a se încheia astăzi. Din cei 38.715 de contribuabili care trebuie să-şi achite impozitul pe proprietăţi în acest an, până la 31 august au plătit 19.694. Suma total încasată a fost de 14.818.508 lei. Cu cardul şi-au plătit impozitul un număr de 1.328 persoane din numărul total, suma încasată fiind de 641.990
lei.

Termenul scadent pentru plata impozitelor şi taxelor localeaferent semestrului II al anului 2019 este data de 30 septembrie. Conform legislaţiei în vigoare, pentru plata cu întârziere se percep majorări de întârziere de 1 % din cuantumul obligaţiilor fiscal restante, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până în ziua plăţii inclusiv. De menţionat este faptul că relativ puţine persoane au ales să-şi plătească impozitul online, deşi au avut această posibilitate, pentru a evita cozile şi deplasarea la Primărie. Doar 532 de cetăţeni au optat pentru această modalitate de plată, suma încasată astfel fiind de 174.484 lei.