Caravana Gaudemus pentru prima dată la Iaşi

Ediţia de la Iaşi a Târgului de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, este o premieră. Caravana Gaudeamus se opreşte pentru prima dată în capitala Moldovei şi, timp de cinci zile, va avea un pavilion expoziţional mobil amenajat în Piaţa Unirii. Edituri din toată ţara vor expune aici volume pentru toate gusturile şi vârstele, de la ficţiune, poezie şi artă până la studii academice şi de specialitate.

Deschiderea oficială a primei ediţii a Târgului de Carte Gaudeamus de la Iaşi va avea loc în a doua zi de octombrie, la ora 11:00, iar în celelalte zile programul de vizitare va fi între orele 10:00 şi 20:00.

Târgul de Carte Gaudeamus se desfăşoară în parteneriat cu un alt eveniment cultural major al Iaşiului: Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere FILIT. Acesta va reuni în capitala Moldovei scriitori, traducători, critici literari, editori şi manageri culturali din ţară şi din străinătate.

Publicul va avea ocazia să interacţioneze cu autori de excepţie, laureaţi ai unor premii internaţionale importante în cadrul seriilor FILIT care se desfăşoară la Teatrul Naţional, dar şi în pavilioanele festivalului din Piaţa Unirii.

Vor fi peste 300 de invitaţi, iar organizatorii se aşteaptă la peste 30.000 de participanţi.

Cele mai citite

Related Articles