Narcis Mihăilă: Sunt foarte fericit. Este cel mai bun rezultat al meu la un Campionat Mondial!

442

Pusă sub semnul incertitudinii până în ultimul moment, cursa de 50 de km marș s-a desfășurat, până la urmă, noaptea trecută, la Doha. Prezent printre cei 46 de mășăluitori care și-au obținut dreptul de participare, Narcis Mihăilă, legitimat la CSU CSM Reșița s-a clasat pe un excelent loc 10, fiind cronometrat în 4 ore 13 minute și 56 de secunde. Elevul antrenorului Octavian Măzăran a reușit un parcurs aproape fără greșeală. Proba s-a desfășurat în condiții atmosferice dificile, căldura și umiditatea din capitala Qatarului ducând la numeroase abandonuri.

Nu mai puțin de 18 concurenți au abandonat, printre care și deținătorul recordului mondial, câștigătorul ediției precedente de la Londra, francezul Yohann Diniz. La acestea se adaugă și patru descalificări.

Pentru prima oară în istoria CM, titlul a revenit unui japonez, Yusuke Suzuki (4h04:20) care a condus cap-coadă această istovitoare cursă. Medaliile de argint și bronz au revenit portughezului Joao Vieiria (unul din veteranii probei, în vârstă de 43 de ani – 4h04:59), respectiv, canadianului Evan Dunfee (4h05:02), scrie Federația Română de Atletism.

 Este cel mai bun rezultate al meu la un Campionat Mondial, este o mare performanță și sunt foarte fericit. Acum câteva zile nu eram la fel de încrezător, mi-a fost teamă din cauza vremii. Am pus la punct o tactic cu antrenorul meu, Octavian Măzăran, și nu am plecat tare de la start, mi-am dozat energia până la final. Au fost multe abandonuri, dar eu mi-am văzut de treabă și am dus această cursă ”nebună” până la final. Temperatura a fost, undeva, la 30, iar umiditatea a ajuns la 97,6. Pe final, ultimii 5 km, a fost destul de greu să-i parcurg”, a menționat, din Qatar, pentru Radio Reșița, Narcis Mihăilă.

„Felicitări, Narcis! Ești pe locul 10 în lume. O luăm pas cu pas și mergem mai departe. Ești un erou după ce faci 50 de km la 32 de grade și la o umiditate de 96%. Munca continuă și urmează Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020”, este mesajul antrenorului lui, prof. Octavian Măzăran, directorul exectiv al Clubului Universitatea Reșița.

Și antrenorul federal, prof. Cristian Dragomir a apreciat performanța mărșăluitorului reșițean: „Narcis Mihaila din Reșița s-a clasat pe locul 10. S-a concurat în condiții greu de descris, rezultatul este extraordinar, sunt mândru de voi, Narcis și Tavi. Se cristalizează o echipa bună pentru Jocurile Olimpice de anul viitor”.

sursa foto: IAAF/Narcis Mihaila