[EXCLUSIV] Corpul de control DSP a închis un grup sanitar şi un bloc operator de la Spitalul Municipal din Caransebeş!

Problemele Spitalului Municipal din Caransbeş au intrat în vizorul autorităţilor sanitare din judeţul nostru. Un grup sanitar şi o sală din cadrul blocului operator din secţia de Chirurgie a Spitalului Municipal din Caransebeş au fost închise! Corpul de control al Direcţiei de Sănătate Publică a găsit o serie de probleme grave. Unitatea medicală a fost sancţionată şi contravenţional. Ne oferă detalii, în exclusivitate, purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

“A fost dispusă măsura sigilării blocului operator care era nefuncţional până la remedierea disfuncţionalităţilor precum şi a unui grup sanitar din cadrul secţiei de Chirurgie. În urma controalelor efectuate, inspectorii DSP au constatat că în spaţiul de acces spre serviciile tehnice unde se află şi centrala spitalului au fost depozitate cadre metalice ale paturilor care au fost scoase din uz. Mai exact din 24.09.2019 au fost efectuate probe de verificare a funcţionalităţii instalaţiilor termice. În momentul controlului, cele 2 centrale pe gaz erau funcţionale deşi în urmă cu câteva zile existau reclamaţii că nu funcţionau. Deşi unitatea medicală a fost proiectată cu 6 lifturi, în prezent funcţionează doar 2 lifturi, un al treilea lift este stricat aşa că în acest caz conducerea spitalului are la dispoziţie 30 de zile pentru a rezolva această problemă. S-a mai constatat şi că grupurile sanitare sunt insuficiente numeric, iar cel din cadrul secţiei de Chirurgie prezintă urme masive de infiltraţii iar pereţii sunt degradaţi. Laparoscopul, la fel, la ora controlului era defect, finisajele sunt deteriorate în întreaga secţie de chirurgie. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.400 de lei “, ne-a declarat în exclusivitate purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Spitalul Municipal din Caransebeş are la dispoziţie 6 luni pentru a igieniza blocul operator şi secţia de Chirurgie. Dacă problemele nu vor fi rezolvate inspectorii DSP vor lua din nou măsuri.

Cele mai citite

Related Articles