[FOTO-AUDIO] Sute de vânători şi pescari din Caraş-Severin au sărbătorit la Oţelu-Roşu. Radio Reșița, distincție pentru contribuția adusă la promovarea valorilor, a pasiunii cinegetice și a pescuitului

Aproape o mie de vânători şi pescari din Caraş-Severin, dar și din alte județe au petrecut înainte de a începe sezonul de toamnă la vânătoare. Pe o vreme splendidă de toamnă, ortacii au sărbătorit la Balul Vânătorilor şi Pescarilor din Caraş-Severin.

Evenimentul a avut loc la Oțelu Roșu, în zona Gura Jgheabului și a reunit alături de membrii AJVPS Caraş-Severin şi reprezentanţi ai asociaţiilor private de pe întregul cuprins al judeţului.

Fiecare Club de vânătoare s-a prezentat la Festival cu preparate proprii cu specific vânătoresc și, desigur, cu trofeele cucerite. Au degustat delicatesele pregătite chiar de ortaci și s-au delectat cu acordurile folclorului autentic. Nicu Novac, Gabi Stanciu și alte tinere talente de pe Valea Bistrei au întreținut atmosfera la Balul Vânătorilor.

Principalul organizator primarul comunei Glimboca, Petru Crâsnic, președintele Clubului Oțelu Roșu a vorbit despre participarea numeroasă de la această ediție:

â

Directorul interimar al AJVPS Caraş-Severin, Mitru Dragomir a povestit, de asemenea, despre organizarea unui astfel de eveniment în Banatul Montan:

În cadrul manifestării a fost prezentată şi o expoziţie de trofee şi s-au degustat bunătățile preparate în ceaune, la care se adaugă preparate tradiţionale, specifice vânătorilor şi pescarilor, atât din zona Banatului de Munte, cât şi de la Dunăre sau zona de confluenţă cu Serbia.

La rândul său, preşedintele Clubului Vânătorilor şi Pescarilor Reșița, Ion Mustață, a apreciat atmosfera de sărbătoare și a catalogat evenimentul ca fiind extraordinar:

La standul Clubului din Reșița, l-am întâlnit și pe multiplul campion la box Francisc Vaștag, la randul său un mare pasionat de vânătoare:

Și primarul comunei Fârliug, Ioan Borduz, membru vânător de 36 de ani, a participat la eveniment, exprimându-și bucuria de a lua parte la ceea ce devine o tradiție pentru Banatul Montan:

Și cunoscutul interpret de muzică populară Nicu Novac a bucurat asistența la acest Festival al vînătorilor, mare parte din melodiile sale sunt dedicate ortacilor de pretutindeni:

La eveniment a luat parte și președintele AJVPS Caraș-Severin, Dorin Marescu, cel care a vorbit și despre activitatea actuală a Asociației:

De la reuniunea membrilor celei mai mari Asociații de Vânători și Pescari din țară nu a lipsit directorul executiv al AGVPS din România, Mugurel Drăgănescu, cel care s-a simțit foarte bine în Banatul Montan și a prezentat și un bilanț al activității în acest an, până acum:

Studioului Teritorial Radio Reșița i-a fost acordată o distincție si o diplomă pentru contribuția adusă la promovarea valorilor, a pasiunii cinegetice si a pescuitului precum si a imaginii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Caraș Severin.

sursa foto: Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles