[VIDEO]: Exerciţiul ForFirEx în plină desfăşurare în Caraş-Severin

Exerciţiul naţional de cooperare în gestionarea situaţiilor de urgenţă, organizat în această săptămână în Caraş-Severin şi Hunedoara se va încheia astăzi. Pe parcursul zilei vor fi desfăşurate exerciţii demonstrative atât la Oţelu Roşu, cât şi în zona Poiana Mărului. De altfel, este Ziua Distinşilor Vizitatori la ForFirEx. Printre cei care participă în zona de operaţii se numără secretarul de stat Raed Arafat, şeful IGSU, al Jandarmeriei, dar şi şefi ISU din 14 judeţe, alături de alte oficialităţi.

Imagini de la Punctul Operativ din Oţelu Roşu:

Ploaia măruntă, vântul, pantele abrupte sau noroiul depus pe bocanci nu au descurajat salvatorii pe timpul celor 4 zile de când au loc simulări în județele Caraș-Severin și Hunedoara.

În cadrul exercițiului „ForFirEx” au avut loc acțiuni contracronometru, pline de adrenalină, care au dus la epuizare fizică, toate pentru a putea răspunde fiecărei situații simulate.

Aproape 500 de pompieri militari, silvicultori, polițiști, jandarmi, salvamontiști, militari MApN, medici și asistenți SAJ-SMURD, au fost testați în gestionarea unor incendii de pădure întinse pe suprafețe mari, dar și verificați la realizarea misiunilor de răspuns în cazul accidentelor cu victime multiple.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, prezent la exerciţiu, se declară mulţumit:

Concluziile derulării exercițiului „ForFirEx” vor sta la baza actualizării și completării documentelor operative de organizare a intervențiilor la incendii de pădure și vor certifica nevoile operative de dotare cu tehnică și echipamente dedicate, a structurilor cu atribuții de acțiune în cazul manifestării acestui tip de risc.

Cele mai citite

Related Articles