Adunarea Generală a Suporter Club UTA Arad a votat retragerea drepturilor federative ale UTA SA

Suporter Club UTA, siglaAdunarea Generală a Suporter Club UTA Arad a decis cu majoritate de voturi, duminică seara, 26 ianuarie, în favoarea retragerii siglei, a palmaresului şi a culorilor actualului club UTA SA, condus de Adrian Marţian şi Giovanni Catanzariti, caz unic în fotbalul românesc. Urmare a acestei hotărâri a Suporter Club UTA (SCU), care devine executorie în termen de 48 de ore, pentru ca UTA SA să nu rămână fără drepturi federative, Giovanni Catanzariti şi Adrian Marţian ar trebui să renunţe de bună voie la creanţele lor şi la acţiuni, respectiv să se retragă definitiv din viaţa clubului UTA, dar cel puţin Marţian nu pare să ia în calcul acest lucru. Participanţii la Adunarea Generală au mai ridicat şi problema unei ultime discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale, însă şi în acest caz este greu de crezut că poziţia acestora din urmă faţă de ”Bătrâna Doamnă” se va schimba.

De menţionat că, cel puţin din punct de vedere juridic, Federaţia nu va putea opera nicio modificare până în pauza dintre sezoane, însă la nivel de imagine va fi o lovitură grea pentru conducătorii echipei UTA, dar şi pentru unii dintre fotbalişti. De altfel, George Neagu şi Bogdan Apostu au declarat deja că nu vor accepta să evolueze pentru o echipă fără identitate şi, după toate probabilităţile, vor mai apărea şi alţi jucători nemulţumiţi.

Preşedintele Suporter Club UTA, Dan Proca, a susţinut că Marţian şi Catanzariti au timp să dea un răspuns cu privire la renunţarea la creditări şi acţiuni până miercuri. Dacă nu acceptă acest lucru, Suporter Club UTA va notifica Federaţia Română de Fotbal solicitând să-i retragă clubului UTA SA palmaresul, sigla şi culorile.

”Este un caz unic în fotbalul românesc, acela ca suporterii să se fi săturat de mizeriile ce se fac la clubul lor favorit şi să ia o decizie atât de radicală. Ulterior, ne vom aşeza la aceeaşi masă cu autorităţile locale şi, în funcţie de ce vom decide până miercuri seară, le vom cere să-şi formuleze exact poziţia, dacă susţin o nouă construcţie pornind din fotbalul judeţean sau alte construcţii ce au depus sau vor depune proiecte la Primărie pentru finanţarea din bani publici. Pentru că, sub o formă sau alta, UTA va merge mai departe”, a adăugat Dan Proca.

De menţionat că Suporter Club UTA deţine culorile, palmaresul şi sigla ”Bătrânei Doamne” din anul 2008, fiind primite de la Nicolae Bara, fostul patron al echipei, plecat de la Arad datorită unor neînţelegeri pe care le-a avut cu reprezentanţii administraţiei publice locale. Cu toate aceste neînţelegeri, Nicolae Bara, care a investit într-un an şi jumătate peste 7 milioane de euro în echipă, iar echipa a retrogradat în Liga a 2-a, a dorit atunci să cedeze Primăriei municipiului Arad drepturile federative, însă a fost refuzat. Motiv pentru care le-a transmis Suporter Club UTA. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles