[FOTO-AUDIO] Planul Roşu a fost activat la ForFirEx 2019

Zeci de persoane aflate în pericol au fost salvate ieri, în cadrul exerciţiului naţional ForFirEx 2019, desfăşurat în Caraş-Severin, în zona Oţelu Roşu-Poiana Mărului.

În cadrul exerciţiului, a fost organizată o intervenție de stingere a unui incendiu de pădure, acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile spitalicești din apropiere a cinci victime ale unui accident rutier, dar şi punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție ca urmare a producerii unui accident rutier cu zece victime.

La rândul lor, jandarmii sunt parte componentă a exercițiului. Pe lângă misiunile de asigurare a ordinii publice, jandarmii montani în cooperare cu personalul Salvamont au desfășurat o misiune de căutare-salvare a unor persoane rătăcite în zona Poiana Mărului. Misiunea a avut un grad ridicat de dificultate, deoarece scenariul a fost aproape de realitate, acțiunea desfăsurându-se într-o zona muntoasă, pe un teren accidentat greu accesibil, spune Ciprian Radoslavevici, de la Serviciului Salvamont Caraș-Severin.

„Noi suntem pregătiţi cu 12 oameni de teren, cu două maşini specializate şi 4 ATV-uri. Sunt colegi de la Reşiţa şi Caransebeş, două echipe. Dacă e nevoie putem acţiona împreună sau ne putem despărţi, în funcţie de configuraţia terenului. Avem sufieciente materiale şi oameni pentru a duce la bun sfârşit misiunile”.

Tot ieri, șase persoane în stare de hipotermie și inconștiență au fost salvate din lacul Poiana Mărului. Misiunile în teren continuă şi astăzi, iar apogeul exerciţiului va fi atins mâine, când va fi şi ziua distinşilor vizitatori.

De același autor

Related Articles