Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu Angel Gurria, secretar general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

Prim-ministru României, Viorica Dăncilă, a avut marţi, 24 septembrie 2019, cu ocazia vizitei de lucru în SUA, o întrevedere cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria.  Întrevederea a prilejuit discutarea perspectivelor consolidării relațiilor dintre România și OCDE, pe fondul stadiului avansat al candidaturii României la Organizație.

Premierul a apreciat sprijinul acordat până acum de Secretarul General candidaturii țării noastre și a exprimat speranța pentru adoptarea cât mai rapidă a unei decizii a Consiliului OCDE cu privire la extindere.

De asemenea, șeful Executivului a arătat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE – susținut de întreaga clasă politică și de toți actorii relevanți din societatea românească – și este pregătită să înceapă negocierile de aderare. În acest context, demnitarul român a subliniat evoluțiile economice pozitive din România, rezultatele programului de reforme al Guvernului și participarea activă a instituțiilor din țara noastră la activitățile, proiectele și programele structurilor OCDE, precum și la iniţiativele regionale şi globale ale Organizației. Aderarea la OCDE va constitui o modalitate suplimentară importantă de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creșterii bunăstării cetățenilor și va fi în beneficul companiilor care își desfășoară activitatea în țara noastră, a adăugat prim-ministrul Dăncilă.

Secretarul General Angel Gurria a evidențiat meritele candidaturii țării noastre, pledând pentru intensificarea cooperării dintre România și Organizație, care va consolida premisele pentru o decizie favorabilă privind invitația de aderare.

Cele mai citite

Related Articles