Proiectul “Citeşti, creşti şi te însănătoşeşti” continuă. Şi tu poţi dona cărţi pentru bolnavii din spitale!

Proiectul Citeşti, creşti şi te însănãtoşeşti, iniţiat de două studente din Timişoara continuă! Acestea au ajuns din nou la Centrul Medical Cristian Şerban din Buziaş, dar de această dată au montat o bibliotecă în secţia de diabet zaharat.

Cu această ocazie au fost completate şi spaţiile goale din biblioteca pe care au montat-o în februarie în secţia de hemofilie, cu foarte multe cărţi noi. Cei care vor să susţină proiectul pot vizita pagina de facebook “Citesti, creşti şi te însănătoşeşti” şi pot dona cărţi pentru implementarea proiectului şi în alte spitale.

Să nu uităm povestea centrului, el a fost construit şi dat în funcţiune, între anii 1992 şi 1997, de Fundaţia ,,Cristian Şerban”, întemeiată de către familia de medici şi profesori universitari Viorel şi Margit Şerban, din Timişoara, în memoria fiului lor, Cristian. Este o instituţie unică în România, prin profilul ei, înfiinţatã anume pentru copii şi tinerii cu diabet zaharat şi hemofilie, cărora, în timp, li s-au adăugat şi alte categorii de bolnavi cu obezitate, dislipidemii, alte boli ale sângelui, în afară de hemofilie, boli cronice, precum şi pacienţi care au nevoie de recuperare fizică.

Acest proiect merge mai departe. Oamenii cu suflet mare se pot implica şi pot trimite cărţi noi acestor două studente inimoase iar ele vor avea grijă ca aceste cărţi să ajungă la bolnavii din spitale.

Cele mai citite

Related Articles