Se încing ceaunele la Dumbrava! Se caută Lingura de Aur!

Bucătari din Ungaria, Serbia și România se vor aduna în fața ceaunelor cu papricaș pentru a câștiga Lingura de Aur, în cadrul ediției cu numărul 12 a Zilelor Dumbravei, ce vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Asociația Microregională ”Țara Făgetului” în parteneriat cu Primăria Comunei Dumbrava organizează în zilele de 21 și 22 septembrie, cea de-a XII-a ediție a ”Zilelor Dumbravei”, prilej cu care se va organiza și unul dintre cele mai mari și cunoscute festivaluri gastronomice din Banat, dedicat mâncării la ceaun.

Manifestarea reușește să adune laolaltă, an de an, maeștrii bucătari din toată Microregiunea ”Țara Făgetului”, dar și din Ungaria, din localitățile înfrățite – Mako, Deszk, Nagydorog şi Veszto. Câștigătorii vor primi premiul Lingura de Aur, o distincţie pe care Primăria Dumbrava a iniţiat-o în urmă cu mai mulți ani în cadrul proiectului transfrontalier cu Totovo Selo din Serbia.

Manifestarea va debuta sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 12.00, când se vor aprinde ceaunele și va continua cu spectacole de muzică populară și dansuri, dar și cu întreceri destinate copiilor din comună, cum ar fi cel de sculptat în dovleci sau cel de confecționat diverse sperietoare. Evenimentul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Cele mai citite

Related Articles