Condiţiile stricte de biosecuritate din marile ferme fac diferenţa între exploataţiile profesionale şi gospodăriile individuale. Conform directorului DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea, în crescătoriile de profil există filtre sanitare şi rutiere, iar personalul angajat nu are voie să înceapă lucrul fără să facă duş şi să îmbrace echipamentul corespunzător muncii în fermă. De-asemenea este strict interzis muncitorilor să crească porcine în gospodăriile proprii şi să vină cu pachet de acasă pentru pauza de masă. Toate aceste reguli fac diferenţa între fermele mari şi gospodăriile individuale, în care fermierul nu îşi poate permite financiar astfel de dotări, dar nu respectă nici pe cele elementare, instituite prin planul de măsuri, elaborat de Direcţia sanitar-veterinară şi aprobat în şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor, a mai spus Dorin Imbrea.

Directorul DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea

Conform unei statistici întocmite la nivel european, peste 80% din gospodăriile individuale de pe teritoriul întregii comunităţi europene se găsesc în România, fapt ce explică explozia focarelor de pestă porcină africană la nivelul exploataţiilor nonprofesionale, a mai subliniat directorul DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea pentru Radio Reşiţa.