[AUDIO] Comuna Mehadia a făcut astăzi primul pas pe drumul spre stațiune turistică de interes local!

Consiliul Local al comunei Mehadia s-a reunit astăzi în ședință ordinară de lucru având 7 puncte la ordinea de zi, cel mai important proiect vizând aprobarea depunerii documentației la Ministerul Turismului în vederea inițierii unei Hotărâri de Guvern pentru atestarea comunei Mehadia ca stațiune turistică de interes local!

La ședința aleșilor locali ai comunei de pe malurile Belarecăi a participat și directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Turism – Valentin Iliescu, care a prezentat pașii care trebuie urmați pentru dobândirea acestui statut, condițiile care trebuie îndeplinite, precum și avantajele pentru admiistrația publică și comunitatea locală care decurg din dobândirea statutului de stațiune turistică de interes local.

Aprobarea acestei hotărâri deschide efectuarea mai multor pași în viitor pentru ca Mehadia să devină stațiune turistică de interes local. Cred că pentru toată lumea este un lucru pozitiv, în sensul că atât administrația locală, cât și locuitorii comunei Mehadia vor beneficia de acest proiect! Vreau să subliniez faptul că dacă vom deveni stațiune turistică de interes local, comuna va avea același rang, adică nu vor fi mărite taxele, impozitele , doar că vom beneficia de resurse financiare în vederea dezvoltării comunei!, ne-a declarat primarul comunei Mehadia – Iancu Panduru.

De asemenea, directorul științific al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în turism – Valentin Iliescu ne-a declarat în exclusivitate : Am venit pentru că zona are un mare potențial, pentru că împreună cu Băile Herculane și Cornereva pot genera un nou proiect turistic extrem de atractiv, cu multe locuri complementare și foarte atractive pe ce înseamnă ecoturism, pe ce înseamnă tradiții, pe ce înseamnă multe alte lucruri , mișcare în natură, pe care poate astăzi Băile Herculane nu le pot oferi, toate într-un proiect care face parte din strategia noastră de a da multor localități din țara noastră cu potențial turistic o altă perspectivă. Inclusiv venirea mea astăzi la Mehadia, mâine la Cornereva, evident în aceste zile și la Băile Herculane este să constituim un proiect pe care Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Turism din București vrea să și-l asume la modul serios!

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles