Sute de locuri au rămas neocupate în liceele din vestul ţării

copii-scoala

CARAŞ-SEVERIN

Doar 14 de elevi cărăşeni au fost repartizaţi în etapa a doua etapă de admitere la liceu. Aceştia trebuie să-şi depună astăzi dosarele la unitatea de învăţământ unde au fost distribuiţi, în caz contrar se consideră retraşi. Săptămâna viitoare, comisia judeţeană de admitere va rezolva cazurile speciale. Absolvenţii de gimnaziu care şi-au încheiat ulterior situaţia şcolară, nu au participat la nicio rundă sau nu au fost repartizaţi, vor fi distribuiţi la liceu în perioada 5-6 septembrie, pe locurile rămase libere. Potrivit edu.ro, după primele două etape de admitere, în Caraş-Severin au rămas neocupate 529 de locuri, majoritatea în unităţile cu profil tehnic.

TIMIŞ

După cea de-a doua etapă a repartizării computerizate în licee, în judeţul Timiş au rămas neocupate aproape 1000 de locuri. Printre unităţile de învăţământ cu cele mai multe locuri libere se numără: Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, profilul electronică automatizări, Colegiul Tehnic de Vest, profilul construcţii, instalaţii şi lucrări publice şi Liceul Tehnologic Agricol, profilul resurse naturale şi protectia mediului. Situaţia este îngrijorătoare pentru că din lipsă de elevi, peste 40 de clase sunt în pericol de a nu se putea forma, iar profesorii riscă să intre în restrângere de activitate.

ARAD

Aproximativ 900 de locuri au rămas neocupate în liceele din Arad, respectiv un sfert din numărul de locuri disponibile în clasa a IX-a. Deşi la unele profiluri nu există elevi suficienţi nici pentru completarea unei clase, normele didactice nu vor fi reduse, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Aceştia spun că o situaţie similară a existat şi anul trecut, dar nu au fost desfiinţate posturi. În general, şcolile au solicitat mai multe locuri pentru a se asigura că pot acoperi cererea, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.

Cele mai citite

Related Articles