Tăieri de pădure pe Dealul Golului: USR cere explicaţii, Ocolul Silvic Banatul Montan… răspunde!

[UPDATE] Referitor la poziția publică exprimată de formațiunea politică USR Caraș-Severin, prin care se asociază numele Ocolul Silvic Banatul Montan cu eventuale exploatări de lemn în zona Dealul Golului, avem obligația de a face public mai multe precizări.

În acest sens transmitem opiniei publice că Ocolul Silvic Banatul Montan nu administrează fondul forestier la care USR Caraș-Severin face referire. Acest lucru l-am transmis și în scris, ca raspuns la adresa primită, cu maximă celeritate. Am participat activ la identificarea problemelor, indicând administratorul de drept al respectivului fond forestier, primind asigurări de la reprezentații USR că se va publica o revenire asupra afirmațiilor făcute de aceștia în spațiul public.

Dorim să facem precizări cu privire la alte afirmații publicate de USR Caraș-Severin pe pagina oficială de comunicare online:

–      Toate verficările făcute de reprezentanții instituțiilor statului s-au finalizat fără a indica vreo infracțiune în activitatea acestuia și în gestionarea fondului forestier;

–    Informația referitoare la unele probleme între angajații ocolului și șeful de ocol este neadevărată,  problemele ridicate de aceștia fiind legate de drepturile salariale, aspecte care sunt în curs de soluționare.

Ocolul Silvic Banatul Montan este o regie autonomă înfințată în 2018 prin asocierea unui număr de șaisprezece primării din Caraș-Severin, având ca scop o gospodărire eficientă și durabilă a fondului forestier, precum și acoperirea nevoilor populației în acest domeniu, precum livrarea de lemne de foc pentru încălzirea locuințelor. Din acest motiv, și în urma celor prezentate mai sus, dorim să delimităm ”Ocolul Silvic Banatul Montan” de orice afirmații de natură politică menite să denigreze activitatea acestei instituții.

Director Sef-ocol

***

USR a trimis o cerere de informații către Ocolul Silvic Banatul Montan solicitând date cu caracter public. Activitatea acestui Ocol Silvic este sub lupa autorităților de control.

Din informațiile pe care le deținem se pregătesc noi exploatări în zona Dealului Golului. Marti, 20.08.2019, este planificată o ședință în care sindicatul Ocolului Silvic Banatul Montan a strâns semnături pentru demiterea șefului de ocol – Meda Ghiocel.

Nelămuririle ridicate de USR sunt următoarele:

  1. Dacă au fost emise Acte de Punere în Valoare, să ni le transmiteți în copie (format electronic).
  2. Dacă au fost atribuite prin licitație părțile pentru exploatarea masei lemnoase, din zona Dealul Golului, să ni le transmiteți în copie (format electronic).
  3. Data la care au fost încheiate contractele de vânzare – cumpărare masă lemnoasă din zona Dealul Golului între OS Banatul Montan Reșița și prestator.  Să ne transmiteți în copie (format electronic) contractele.
  4. Data la care a fost emisă autorizația de exploatare a masei lemnoase de către OS Banatul Montan, din zona Dealul Golului. Să ne transmiteți în copie (format electronic) autorizațiile de exploatare.
  5. Copia după amenajamentul silvic din zona dealul Golului, precum și ordinul de ministru prin care acest amenajament a fost aprobat.

De același autor

Related Articles