[AUDIO] La Gârnic nu se respectă măsurile de prevenire a PPA pentru că poliţia este ocupată cu alte misiuni

Măsurile de prevenire a transmiterii pestei porcine africane dintr-un judeţ într-altul sunt ignorate de cei care ar trebui să vegheze asupra prevenirea propagării virusului. Primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu a precizat pentru Radio Reşiţa că pe raza localităţii pe care o gospodăreşte, zilnic sunt transportate animale şi se comercializează produse agricole sau pepeni aduşi din zonele cu focare active, iar controalele în trafic lasă de dorit din lipsa personalului avizat sau folosit pentru alte servicii. Acesta susţine că agentul de poliţie din comună, nu are timp să-şi exercite acţiunea de control pe raza unităţii administrativ-teritoriale pentru că este transferat să îndeplinească misiuni de pază la frontieră.

S-a ridicat problema în special la persoanele care vin şi vând sau achiziţionează animale din comunitate şi la persoanele care vând grâu, porumb din zonele chiar afectate de această pestă. De asta am solicitat să pună sprijin de a se verifica pe traseu de unde vin, când vin şi să fie opriţi, să nu mai fie lăsaţi că la mine în Gârnic sunt zilnic maşini care vin după animale sau să vândă produse de astea. Şi cu lubeniţă şi toate produsele agricole pot veni din zone de unde să transporte această boală. Şi nu verifică nimeni pentru că şefii de post din zonă sunt luaţi să supravegheze zona de frontieră şi în localitate nu avem niciun poliţist. Chiar am fost nevoit să sun la 112 pentru a se lua măsuri că şeful de post mi-a spus: Domnule primar eu la opt am ieşit din post şi sunt liber. Sunaţi la poliţie sau la 112!”.

Nicolae Tismănariu – primarul comunei Gârnic

Nicolae Tismănariu a mai subliniat că îşi face griji pentru comunitatea sa, pentru că niciuna dintre prevederile cuprinse în planul de măsuri, întocmit de DSVSA Caraş-Severin, nu se respectă.

Cele mai citite

Related Articles