[FOTO] Ultimatum pentru antreprenor: Zece zile pentru a rămâne în cărţi!

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, reprezentând 22 de kilometri de şosea dintre localităţile Şoimuş şi Ilia, va fi dat în folosinţă cel târziu peste o săptămână, a anunţat ministrul transporturilor, Răzvan Cuc.

Antreprenorul spaniol care se ocupă de lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva are la dispoziţie zece zile pentru remedierea neconformităţilor constatate, astfel încât acest tronson să poate fi pus în funcţiune cât mai curând, a declarat ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, prezent astăzi pe şantierul de la Şoimuş, în judeţul Hunedoara.

Potrivit ministrului, societatea a primit ieri o înştiinţare privind remedierea deficienţelor constatate, care ţin de siguranţa circulaţiei, iar dacă acestea nu vor fi soluţionate în termen de zece zile, Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră va rezilia contractul cu antreprenorul, va remedia neconformităţile şi va da în folosinţă acest tronson până la sfârşitul lunii august.

,,Nimeni nu are absolut nicio problemă cu vreun antreprenor străin, dar nu poţi să vii în România şi să mă obligi să merg după condiţiile pe care mi le impui tu ca şi antreprenor. Ori mergi după condiţiile legale, ori aduci toate documentele ca să îţi fie plătite lucrările. Nu vii să îmi spui: ştiţi că aţi putea face o concesiune. Nu fac nicio concesiune cu nimeni, nici cu români, nici cu străini şi dacă nu finalizezi lucrarea, reziliem contactul,, a declarat, jurnaliştilor, Răzvan Cuc.

În ceea ce priveşte lotul 4, ministrul transporturilor a declarat că acesta este finalizat, are recepţia făcută şi va fi dat în folosinţă cel târziu marţea viitoare. Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj-Deva au o lungime de 43 de km şi o întârziere de aproximativ trei ani faţă de termenul iniţial.

Foto: Răzvan Cuc

Cele mai citite

Related Articles