Majoritatea britanicilor sunt pentru un Brexit “prin orice mijloace”

Majoritatea britanicilor cred cã premierul Boris Johnson trebuie sã scoatã Marea Britanie din Uniunea Europeanã “prin orice mijloace”, chiar dacã asta implicã suspendarea parlamentului, indicã un sondaj de opinie dat publicitãþii luni ºi efectuat la comanda Daily Telegraph, relateazã Reuters.

Boris Johnson a promis sã scoatã Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, indiferent dacã reuºeºte sau nu sã obþinã un acord de Brexit cu Bruxellesul, în pofida faptului cã mulþi parlamentari se opun unei ieºiri fãrã acord.

Un sondaj de opinie aratã cã 54% dintre respondenþi au rãspuns cã sunt de acord cu declaraþia: “Boris Johnson trebuie sã realizeze Brexitul prin orice mijloace, inclusiv prin suspendarea parlamentului dacã este necesar, pentru a-i împiedica pe membrii parlamentului sã îl opreascã”.

Johnson încearcã sã ajungã la un acord cu UE dar nu a exclus suspendarea parlamentului pentru a-i împiedica pe deputaþi sã blocheze o ieºire fãrã acord.

Sondajul aratã cã 46% dintre britanici nu sunt de acord cu aceastã afirmaþie. Rezultatele studiului se bazeazã pe intervievarea a 1.6456 de respondenþi, fiind stabilite dupã excluderea celor care au rãspuns cã nu ºtiu.

Acelaºi sondaj a ajuns la concluzia cã sprijinul pentru Partidul Conservator a crescut cu ºase puncte procentuale, pânã la 31%, în timp ce 27% dintre respondenþi au spus cã susþin Partidul Laburist. Rezultatul a avut la bazã un eºantion de 1.783 de rãspunsuri.

Rezultatele sunt pe aceeaºi linie cu alte sondaje care aratã o creºtere a sprijinului popular pentru Conservatori dupã ce Johnson a preluat puterea de la Theresa May, care a demisionat oficial luna trecutã dupã ce nu a reuºit sã livreze Brexit-ul, noteazã Reuters.

sursa – agerpres.ro

De același autor

Related Articles