Astăzi în Piaţa Victoriei au fost instalate dispozitivele de protecţie, urmând să intre şi efective de jandarmi

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a anunţat sâmbătă că în Piaţa Victoriei au fost instalate dispozitivele de protecţie, în mod gradual, urmând să intre şi efective de jandarmi.

“Au fost instalate dispozitivele iniţiale, cele pe care suntem obligaţi să le facem conform legii, şi anume: dispozitive de protecţie care să delimiteze spaţiul în care se va desfăşura activitatea publică. Aceste panouri de protecţie, cum le numim noi, au rolul de a limita pe cât posibil ca celelalte activităţi cotidiene care se desfăşoară în acest nod rutier foarte important în Capitală să decurgă în mod firesc. Nu au alt rol decât acela de a asigura şi protecţie împotriva unor accidente care se pot întâmpla, având în vedere că traficul rutier este în continuare în desfăşurare”, a spus Enache la punctul de informare publică organizat de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti în Piaţa Victoriei.

El a spus că “dincolo de aceste dispozitive, în mod gradual, vor intra şi efective de jandarmi, acele patrule de dialog”.

“Totodată, în punctele principale de acces către Piaţa Victoriei vor fi instalate şi nişte filtre cu rolul de a monitoriza persoanele care intră, de a le verifica pe cele care au asupra lor bagaje voluminoase, care au (…) recuzită deosebită. Rolul acestor filtre, vreau să fiu foarte bine înţeles de la bun începuţ este acela de a preveni pătrunderea în zona în care va avea loc adunarea publică, în zona în care se vor afla oamenii cu obiecte periculoase, cu obiecte care pot pune în pericol viaţa cetăţenilor”, a precizat Georgian Enache.

Acesta a făcut un apel ca participanţii la miting să nu poarte asupra lor bagaje voluminoase.

“Colegii mei vor fi atenţi, în mod deosebiţ la persoanele care au asupra lor bagaje mari. Nu este o interdicţie să vină persoanele însoţite de aceste bagaje, însă este o recomandare de a nu face acest lucru. Ţinem cont de contextul internaţional în care e desfăşoară astfel de adunări publice. Trebuie să ne luăm toate măsurile, astfel încât să prevenim introducerea în zona delimitată de obiecte cu potenţial riscant la adresa integrităţii fizice a persoanelor”, a mai spus reprezentantul Jandarmeriei.

Georgian Enache a reiterat disponibilitatea Jandarmeriei pentru “o comunicare deschisă şi transparentă cu participanţii şi cu organizatorii”.

“Începând cu ora 17,00, urmează să se desfăşoare o altă adunare publică. Avem şi în acea zonă şi vor fi instituite dispozitive, la fel, cu rol preventiv, cu rol de a asigura o transparenţă şi o comunicare eficientă cu cei care participă, în scopul prevenirii oricăror situaţii. Nu au fost înregistrate până la această oră incidente. Ne dorim nici să nu avem parte de ele, dar trebuie să ne luăm toate măsurile de precauţie pe care legea ne obligă să le luăm”, a mai spus Georgian Enache. AGERPRES

De același autor

Related Articles