Planuri mari pentru Spitalul din Lugoj: Se desființează secţii şi se înfiinţează altele

Conducerea Spitalului Municipal ”dr. Teodor Andrei” din Lugoj a solicitat și a obținut, din partea Consiliului Local Lugoj, acordul de principiu pentru modificarea structurii organizatorice a unității medicale.

În documentul transmis Consiliului Local Lugoj, conducerea spitalului menționează că vrea să desființeze compartimentul TBC, cu 20 de paturi și compartimentul ORL care are 5 paturi. Cele cinci paturi din cadrul compartimentului ORL vor fi distribuite secției Chirurgie generală. De asemenea, se dorește înființarea cabinetelor ambulatorii de Nefrologie, Îngrijiri paliative și Boli infecțioase, precum și a unui compartiment de Recuperare Medicală, cu 15 paturi, și a unui compartiment Spitalizare de zi, cu 11 paturi. De asemenea, se mai are în vedere și înființarea unui Laborator de Endoscopie Digestivă, precum și integrarea compartimentului Urologie în cadrul secției Chirurgie generală.

Pentru dotarea cu aparatură a unora dintre aceste compartimente banii vor veni de la Consiliul Județean Timiș, printr-un proiect de ajutor de minimis, ce alocă 250.000 de lei pentru achiziția de echipamente medicale. La Spitalul Municipal din Lugoj va fi achiziționată aparatură pentru dotarea cabinetelor ORL, Oftalmologie și Neuropsihiatrie Infantilă.

Cele mai citite

Related Articles