Cazul Caracal: Anchetatorii au găsit într-o pădure de lângă localitate, fragmente osoase arse şi cenuşă

43
Police officers escort Gheorghe Dinca, the suspect in the case of rape and murder of a 15 year-old girl, to his home in Caracal, southern Romania, for further investigations, Saturday, July 27, 2019. Thousands of people took part Saturday evening in Bucharest in a march protesting the handling of the case, blaming Romanian officials for negligence, incompetence and a lack of empathy. (AP Photo/Bogdan Danescu)

Anchetatorii care se ocupă de cazul de la Caracal au găsit luni, într-o pădure de lângă localitate, fragmente osoase arse şi cenuşă între un sac.

Gheorghe Dincă, suspectul în acest caz a susţinut că rămăşiţele aparţin fetei care a dispărut în luna aprilie. Purtătoarea de cuvânt a DIICOŢ Mihaela Porime, a precizat că, în cadrul procedurii de recunoaştere în teren, inculpatul le-a arătat criminaliştilor mai multe indicii.
Mihaela Porime: ”A avut loc o conducere în teren cu inculpatul, unde acesta a indicat că a abandonat un sac care conţinea fragmente osoase arse şi cenuşă. Aceasta trebuie să fie cernită pentru a putea vedea ce resturi mai sunt acolo. El aşa a declaraţ că este trupul Luizei. Până nu avem testele de laborator, nu ne putem pronunţa.”

Probele găsite în pădurea din apropierea casei lui Gheorghe Dincă au fost trimise la Institutul de Medicină Legală pentru expertiza ADN, care va stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu. Criminalistii caută în continuare telefonul Luizei, după ce inculpatul le-a spus că l-ar fi aruncat pentru într-un lan de floarea-soarelui.