Persoanele vârstnice care riscă să devină victime sunt în atenţia poliţiştilor cărăşeni.

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie există o bază de date ce-i vizează pe cei mai vulnerabili la fenomenul infracţional. În prima jumătate a anului au fost identificate peste 1200 de persoane vârstnice, care locuiesc singure sau în zone izolate, majoritatea cu domiciliul în mediul rural. Periodic au loc întâlniri şi activităţi preventive, spune inspectorul principal Mihai Gherghina, dar cu toate acestea se comit şi infracţiuni.

„Au fost înregistrate 3 cazuri în care persoanele vârstnice – potenţial victimale au fost victime a unor infracţiuni, respectiv două infracţiuni de înşelăciune având ca mod de operare metoda Accidentul, săvârşite în zona de competenţă a Poliţiei Oraşului Oraviţa şi o infracţiune de lovirea sau alte violenţe, comisă pe raza Poliţiei Oraşului Oţelu Roşu”.

Şi în perioada semestrului II activităţile desfăşurate de poliţişti, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor în rândul persoanelor vârstnice potenţial – victimale, rămân o prioritate atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, a mai spus inspectorul principal Mihai Gherghina.