[VIDEO-AUDIO] Pasionații de ciclism montan au pedalat la ”Gărâna MTB”, în ciuda timpului nefavorabil, pentru copiii cu situație financiară precară

584

Aproape 60 de concurenți au luat startul în prima ediție a competiției de ciclism montan Gărâna MTB, în ciuda timpului nefavorabil.

De la cei mai mici până la seniori, pasionații acestui sport au pedalat pentru o cauză nobilă, ajutorarea unor copiii nevoiași din județul Timiș.

Despre concursul cu participare internațională a dialogat Florin Humiță cu Ștefan Pleșa, reprezentantul Asociației organizatoare, Pieces of Heaven din Timișoara:

Evenimentul Gărâna MTB este cuprins în campania “Educația este soluția”, prin care se încurajează mersul la școală al copiilor.

Cei mici, beneficiari ai fondurilor adunate în acest proiect, se află și ei la Gârâna, unii dintre ei pentru prima dată, în viața lor, într-o tabără.

sursa foto: Florin Humiță si Asociația Pieces of Heaven

———————————–

La finalul acestei săptămâni se va desfășura prima ediţie a evenimentului ”Gărâna MTB”, concurs de ciclism montan, dedicat copiilor ce provin din medii defavorizate. Este cuprins în campania ”Educației este soluția”, derulată de Asociația Pieces of Heaven din Timișoara.

Este o campanie desfășurată în fiecare an, prin care se încurajează mersul la școală al copiilor, după cum afirmă unul dintre organizatori, Ștefan Pleșa, reprezentant al Asociației Pieces of Heaven din Timișoara:

În acest an am hotărât să-i aducem pe acești copii și la munte, să socializeze, să cunoască mai bine sportul și cu fondurile obținute din taxa de înscriere să cumpărăm ghiozdane, rechizite, haine, astfel încât la începerea anului școlar să nu ducă lipsă de nimic. Considerăm că ei sunt viitorul și nu vrem să abandoneze școala. Competiția este una de ciclism montan cu un traseu lung, de 52 de km, cu startul din Poiana Lupului. Avem trei probe, pentru amatori și profesioniști, fete și băieți. Avem pentru cei mai mici o probă mai ușoară, pe un traseu scurt, pentru cei cu vârsta până în 10 ani, apoi avem pentru copii cu vârste între 11 și 14 ani, un circuit de 7 km. De la 15 ani până la orice vârstă avem proba cea mai lungă de 52 de km. Înscrierile se pot face atât online, pe site-ul gârânamtb.ro, dar și la fața locului, în ziua concursului de la 8.30 până la 10.30. La ora 11.00 se dă startul celor mari, la 11.30 intră în concurs copiii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, iar la ora 12.00 copiii cu vârsta până în 10 ani. Sosesc concurenți din toată țara, dar și din Serbia de la Novisad.”

De joi 1 august, copiii beneficiari ai fondurilor adunate în acest proiect, se află la Gârâna și participă la tot felul de activități pregătite special pentru ei. De asemenea se implică activ în organizarea evenimentului. Este vorba de 15 copii din județul Timiș.

Evenimentul este organizat de Asociația Pieces of Heaven din Timișoara, împreună cu Lupo Touring, Primăria Brebu Nou, Parcul Național Semenic, Ocolul Silvic, Jandarmeria Montantă, Serviciul Salvamont, Poliția Română, Salvarea, alături de sponsori generoși.

Radio România Reșița susține și promovează evenimentul Gărâna MTB 2019, care va avea loc sâmbătă, 3 august, de la ora 11.00.

sursa foto: MTB Garana