Proiectul transfrontalier pentru îmbunătăţirea diagnosticului şi tratamentul cancerului la Spitalul Judeţean Reşiţa, într-o nouă etapă!

Proiectul transfrontalier Romania-Serbia prin care se achizitionează echipamente medicale în valoare de peste 2,5 milioane de euro, pentru îmbunătăţirea diagnosticului şi tratamentul tumorilor maligne a ajuns intr-o nouă etapă.

Cel mai mare proiect transfrontalier al Spitalului Judeţean din Reşiţa continuă cu succes, iar rezultatele încep să se vadă! Până la această oră s-a achiziţionat aparatură de ultima generaţie în valoare de 400 de mii euro ne-a declarat Silviu Tinca, coordonatorul administrativ al proiectului din partea Spitalului Judeţean Reşiţa.

“S-a dat comandă pentru aducerea monitoarelor de funcţii vitale, lotul 2, în total 40 de monitoare de funcţii vitale, iar 20 vor ajunge la ATI, s-a mai dat comandă pentru aparatul Roentgen. O să mai achiziţionăm un colonoscop, rezectoscop, un laparoscop urologic 3 D, un ecograf urologic şi multe alte echipamente. Practic, până la finalul proiectului, aparatura de ultimă generaţie pentru tratarea cancerului va ajunge în secţiile de Urologie, ATI, ORL, Radiologie, Chirurgie generală, Pneumologie, Oncologie, Dermatologie şi Anatomie patologică din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa”, ne-a declarat Silviu Tinca, coordonatorul administrativ al proiectului din partea Spitalului Judeţean Reşiţa.

În plus, recent au fost achizitionate si 2 ambulanţe A2 pentru transport intern, astfel că pacienţii vor ajunge mult mai rapid de la un staţionar la altul a dat asigurări managerul Spitalului Judeţean Reşiţa Waldemar Murgu.

În perioada următoare, prin acelaşi proiect tranfrontalier, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa vor ajunge alte două ambulanţe, marca Citroen.

Practic cu aparatura ultramodernă achiziţionată pentru toate secţiile unităţii medicale vor putea fi diagnosticate şi tratate mult mai uşor cazurile care suferă de cancer, astfel că pacienţii se vor putea trata fără probleme la Reşiţa fără să mai fie nevoiţi să facă naveta în marile centre universitare, asa cum se întâmpla de cele mai multe ori.  

Durata proiectului este de 42 de luni iar obiectivul general este acela de a asigura accesul pacieţilor care suferă de cancer la servicii de sănătate moderne şi eficiente. Vă mai reamintim că prin acest proiect transfrontalier a mai fost achiziţionat şi un sistem IT de arhivare al imaginilor care uşurează foarte mult activitatea cadrelor medicale iar pacientul nu va mai fi nevoit să se plimbe de pe o secţie pe alta pentru a afla diagnosticul. În plus prin acest sistem, medicul, ar putea vedea, într-un timp scurt investigaţiile efectuate pacientului indiferent de locaţia în care se află acesta.

Spitalul Județean de Urgență Reșita reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a Județului Caraș-Severin asigurând asistența medicală de specialitate a peste 65.000 locuitori din Municipiul Reșita, respectiv a peste 274.000 locuitori a Județului Caraș-Severin pentru unele specialități care se regăsesc doar la Spitalul Județean de Urgență Reșita (urologie, gastroenterologie, nefrologie, hemodializă cronică, hematologie, oncologie, diabetologie și boli de nutriție) îndeplinind totodată și funcția de spital de urgență cu unitate primiri urgențe, care a acordat asistență medicală de urgență pe anul 2017 a 53.757 pacienți sosiți. Spitalul Județean de Urgență Reșița în prezent funcționează cu 835 paturi și 21 specialități medicale. În anul 2017 Spitalul Județean de Urgență Reșița a acordat asistenţă medicală pentru: 25.112 pacienți externați spitalizare continua, 24.313 cazuri spitalizare continuă acuți, 799 cazuri la spitalizare continuă cronici, 6.842 cazuri spitalizare de zi.

Proiectul are un buget total de 11,7 milioane euro, din care 10 milioane euro fonduri europene. Acesta este derulat în România de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita şi Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului (ONCOGEN) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” din Timişoara, iar în Serbia de către Spitalul General Požarevac şi Ministerul Sănătăţii.

Cele mai citite

Related Articles