Un raport preliminar al Ministerului de Interne în cazul de la Caracal arată că s-au înregistrat mai multe deficienţe manageriale

Conform raportului Corpului de Control al ministrului de interne, au rezultat mai multe deficienţe, inclusiv pe linia exercitării actului managerial la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, care denotă o lipsă de implicare din partea factorilor de conducere a inspectoratului în coordonarea efectivelor din subordine.

Potrivit Ministerului de Interne, ministrul Nicolae Moga a dispus noului şef al IPJ Olt să ia măsuri urgente pentru evaluarea eficienţei actului de conducere la nivelul tuturor subunităţilor din judeţul Olt. În privinţa modului de intervenţie a poliţiştilor, de la sesizarea privind dispariţia unei minore, din data de 24 iulie, şi până la prima percheziţie la domiciliul suspectului din data de 26 iulie, Corpul de Control al ministrului a propus cercetarea prealabilă faţă de cinci ofiţeri şi trei agenţi în raport cu atribuţiile prevăzute în fişa postului.

De asemenea, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune măsurile faţă de situaţia reţinută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt, care a preluat apelul de la 112. Ministrul de interne a înaintat guvernului şi preşedintelui un raport referitor la acţiunile desfăşurate în cauză, anterior datei de 26 iulie, urmând ca acesta să fie făcut public după analizarea în CSAT.

sursa MAI

Cele mai citite

Related Articles