A murit globetrotterul Vasile Stoica, ambasador al României

1309

Veste cutremurătoare pentru lugojeni, dar nu numai. Cunoscutul globe trotter în scaun cu rotile Vasile Stoica s-a stins din viață la vârsta de doar 49 de ani, miercuri, 24 iulie, în jurul orei 12, din cauza unui infarct miocardic.

Cetățean de Onoare al Lugojului și ambasador al României și municipiului de pe Timiș, acesta a parcurs întreaga lume, ajutat de brațele puternice și scaunul său.

A ajuns la cercul polar,  dar și în deșerturile Americii. A străbătut întreaga Europă  și are un record mondial pentru cea mai lungă distanţă efectuată cu un fotoliu rulant în 24 de ore. În 2001, Vasile Stoica a parcurs în fix o zi 132 de km, în California, la College of the Canyons.

El are cel puțin şase turnee mari în care a parcurs nu mai puţin de 70.000 de kilometri în fotoliul rulant. Membru al Clubului Sportiv al Handicapaților Fizic “Maraton `93” Lugoj a fost multiplu medaliat la competițiile interne și internaționale la care a participat, ultimele primindu-le chiar la sfârșitul săptămânii, la Cupa “Ana Lugojana”, un loc unu la aruncarea greutății, un loc doi la tenis de masă, un loc doi la alergare 100 de metri și un loc trei la suliță.

Acestea s-au adăugat celorlalte 50 de medalii obținute de sportivii lugojeni la această competiție. Pentru tot ce a făcut, pentru România și pentru Lugoj, îi vom fi recunoscători.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

sursa foto: Ion Moldovan