5 milioane de euro ajung la Bocșa prin ADR Vest!

Primăria Bocsa a semnat astăzi cu ADR Vest Timisoara proiectul de mobilitate urbană pe fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro pe Axa Prioritară 3 care vizează „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.

Pentru orasul Bocsa vor fi achizitionate 4 autobuze electrice, statii de încărcare, vor fi modernizate statiile de autobuz si va fi construit un garaj pentru 6 autobuze pe strada Dognecei, în locul fostei gospodării. Odată cu acest proiect va fi implementat si sistemul e-ticketing.

Ghidul de finanțare a oferit posibilitatea introducerii unor lucrari de infrastructura, iar aici administratia are în vedere modernizarea de trotuare pe strada principala si realizarea de piste pentru biciclisti pe o porțiune de 7,8 kilometri, după cum a afirmat astăzi primarul orasului Bocsa, Eugen Cismăneantu. „Faptul ca trecem la aceasta modalitate de transport verde, eco este un plus pentru sanatatea cetătenilor orasului Bocsa si pentru toti cei care traim aici“, a adăugat edilul Bocșei.

„Am semnat la Bocșa un proiect care, dincolo de valoarea lui, este valoros prin complexitatea lucrărilor și serviciilor pe care le va genera, în sensul că într-un oraș mai mic un astfel de proiect are și un impact mai mare. Proiectul va schimba modul în care se va realiza transportul la Bocșa, care pe lângă achiziția de autobuze electrice care vor avea tot confortul de ultimă oră, va însemna numeroase amenajări pe zona pietonală în cadrul orașului, vorbesc de trotuare, piste de biciclete, care sper că vor înlesni și vor încuraja oamenii să folosească mai mult bicicleta în detrimentul autovehiculelor“. a declarat Sorin Maxim, directorul general ADR Vest Timișoara.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici a ținut să aprecieze noul proiect semnat de primăria orașului Bocșa care va reprezenta un upgrade pentru transportul în comun al orașului și nu numai.

De același autor

Related Articles