[FOTO-AUDIO] Ciclistul reșițean Sergiu Paraschivu este Campion Național XCO, probă olimpică

561

Sergiu Paraschivu este un tânăr de 25 de ani, născut la Reșița și foarte pasionat de ciclism. La bază este inginer constructor, practică ciclismul de 10 ani, timp în care a participat la peste 200 de competiții, cu rezultate din cele mai bune. Zilele trecute a luat parte la o competiție de calificare la ciclism pentru Olimpiada de la Tokyo, întreceri ce au avut loc pe domeniul Herneacova din vestul țării.

Clubul sportiv A.C.S. Velocitas a organizat două evenimente foarte importante pentru ciclismul off-road românesc : campionatele naționale de Cross-Country Olimpic și Cross-Country Eliminator. Traseul de concurs a fost special amenajat la aproximativ 35 km de Timișoara, în decorul spectaculos al pădurii de la Domeniul Herneacova.

La categoria Cross-Country Olimpic Amatori, Sergiu Paraschivu, în prezent este legitimat la Carcover Veloteca Racing Team Oradea, a luat medalia de aur.

Titlul de Campionatul Național a fost câștigat de Vlad Dascălu la general și la categoria Elite de Lucian Logigan. Vlad Dascălu a câștigat per total, el fiind și multiplu câștigător de Cupă mondială. anul acesta.

Prezent în studioul Radio România Reșița, Sergiu Paraschivu a vorbit despre acest succes:

”E cea mai frumoasă reușită a sezonului. Concursul a fost la finalul săptămânii trecute și eu am reușit să obțin al doilea titlu consecutiv. Este singura probă olimpică de ciclism off road. La XCO competiția se desfășoară pe ture, iar noi am parcurs 5 ture. A fost dificil și am pregătit concursul cam de vreo 7 luni , iar concurența a fost pe măsură. Totul a mers așa cum am planificat, strategia a funcționat pentru mine și forma sportivă m-a ajutata să fac diferența, mai ales în ultimul tur”, a spus Sergiu Paraschivu.

Atunci când s-a întors la Reșița a făcut-o purtând tricoul de campion, tricolorul și medalia.

Reamintim, Sergiu Paraschivu a pornit de la zero până a ajuns campion, despre etapele necesare de parcurs a scris în cartea sa, intitulată chiar așa: „De la zero la campion”.

În 2018 locul III la Campionatul Mondial de Triathlon de iarnă, Campion Național Crosscountry la categoria sa de vârstă și a fost caștigător în Cupa Națională de Marathon după 5 etape a câte 70 km fiecare.

Sergiu Paraschivu este și antrenor de ciclism, realizează programe de pregătire pentru cei care doresc să-și îmbunătățească nivelul competitiv.

sursa foto: Sergiu Paraschivu