Problema SIUI-ului pare că nu are rezolvare. Medicii din vestul ţării sunt disperaţi!

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de sănătate şi cei care se ocupa de mentenanţa sistemului unic integrat al cardurilor de sănătate se întâlnesc de la această oră pentru a discuta problemele platformei din ultimele săptămâni, pentru că sunt aproape 3 săptămâni de când SIUI dă rateuri!

În plus, Ministrul Sănătăţii ar trebui să primească astăzi un raport final cu toate problemele din sistem, dar şi cu soluţii pentru remedierea acestora. Din 10 iulie, aproape toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale s-au acordat în regim off-line.

Vă reamintim că şi purtatorul de cuvânt al CNAS Daniel Osmanovici, a demisionat din funcţie la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declaraţiilor din spaţiul public potrivit carora “oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

Probleme au fost şi zilele trecute. Nu toţi medicii de familie au reuşit să-şi valideze serviciile medicale. Medicii de familie din Timiş, de exemplu s-au trezit astăzi cu noaptea în cap, pentru a încerca din nou să-şi facă treaba. Dar minunea nu a ţinut mult, nici de această dată pentru că sistemul s-a blocat din nou. Supăraţi, aceştia cer Ministerului Sănătăţii şi CNAS să facă ceva pentru că în asemenea condiţii nu-şi mai pot desfăşura activitatea, atrage atenţia şi preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Timiş, Claudia Iftode.

Cele mai citite

Related Articles