Activitatea ministerelor va fi din nou analizată de premierul Viorica Dăncilă

91

Activitatea ministerelor va fi din nou analizată de premierul Viorica Dăncilă, începând de astăzi, în vederea unei noi remanieri a cabinetului său. Ea a spus săptămâna trecută că schimbarea unor membri ai guvernului va fi dublată şi de o restructurare a fiecărui minister.

Viorica Dăncilă: De data aceasta, o analiză mult mai amplă, pe lângă analiza îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare, pe lângă analiza modului în care miniştrii au fost în teritoriu, modul în care au comunicat, avem în vedere şi o restructurare pe fiecare minister în parte dublată de descentralizare, astfel încât probabil analiza o să dureze un pic mai mult, dar cred că este nevoie de acest lucru şi îl vom trata cu foarte multă seriozitate.

Tot astăzi premierul aşteaptă un răspuns din partea preşedintelui Klaus Iohannis la propunerile pentru noii miniştri la Interne şi Externe, Nicolae Moga, respectiv Ramona Mănescu. Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni şi nominalizarea lui Mihai Fifor pentru postul de vicepremier pe parteneriate strategice.

Potrivit ultimelor modificări ale Codului administrativ, şeful statului are la dispoziţie 10 zile pentru a se pronunţa asupra acestor propuneri.