[FOTO-AUDIO] Cel mai titrat eveniment sportiv de lupte din România a început la Reșița

610

Cei mai buni luptători ai României sunt la Reșița pentru a participa la Campionatul Național de Lupte Libere, Greco-Romane și Lupte Feminine pentru Seniori, întreceri găzduite din această dimineață de Sala Polivalentă din municipiu.

În jur de 300 de sportivi au participat aseară la cântarul oficial. Sunt sosiți în Banatul Montan de la cele mai bune cluburi din România, componenți ai loturilor naționale și olimpice, multiplii medaliați la Campionate Europene și Campionate Mondiale.

Primarul Reșiței, Ioan Popa i-a întâmpinat pe oaspeții reprezentanți ai Federației Române de Lupte:

În municipiul de pe Bârzava se simte ca acasă președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu:

Și Alexandru Ballai vicepreședintele Federației Române de Lupte s-a reîntors cu plăcere la Reșița, oraș care îi trezește amintiri frumoase din cariera sa:

Federația Română de lupte va anunța la finalul Campionatului Național de Seniori componența echipelor pentru Campionatul Mondial din Kazahstan din toamna acestui an.

Secretarul general al Federației Române de Lupte, Alin Grigore mulțumește organizatorilor pentru găzduire:

La festivitatea oficială de deschidere a competiției, vineri, de la ora 16, primarul Ioan Popa îi va înmâna Diploma de Cetățean de Onoare sportivei Alina Vuc multiplă medaliată la Campionate Europene și Campionate Mondiale, luptătoare născută și formată la Reșița de Antrenorul emerit Nicolae Constantin.

Despre cele trei zile speciale a vorbit și directorul CSM Reșița, Rusalin Fâc cu gândul la victoria sportivilor reșițeni:

În calitate de gazdă a acestei competiții antrenorul emerit, Adrian Dacica invită reșițenii în polivalenta reșițeană la cea mai așteptată competiție de lupte din calendarul intern:

Și Costel Dinculeasa președintele onorific al Asociației Județene de lupte Caraș-Severin a apreciat nivelul ridicat al competiției naționale:

Campionatul Național de lupte pentru seniori al României a început vineri dimineață și se va desfășura până duminică, 21 iulie, în jurul orei 14.00. Au intrat deja în luptă reșițenii cu victorii în tururile eliminatorii.

Competiția este organizată de Federația Română de Lupte, în colaborare cu Asociația Județeană de Lupte Caraș-Severin, Clubul Sportiv Municipal Reșița și Clubul Sportiv Școlar Reșița, având ca parteneri Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Municipiului Reșița. Intrarea la competiție este liberă.

sursa foto: Cristina Corocan/Federația Româna de lupte