Caransebeş: Proiectul “Cetate” este începutul unei revoluţii în ce priveşte administraţia locală

332

Primăria Municipiului Caransebeş în parteneriat cu Transparency International Romania a finalizat proiectul „CETATE. Caransebeş, Eficient şi Tânăr prin Administrare Transparentă şi Economică”, cofinanţat din Fondul Structural European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.

Miercuri, 17 iulie 2019, la sediul Primăriei Caransebeş, a avut loc conferinţa de încheiere a proiectului, în prezenţa primarului Felix Borcean, a echipei de implementare şi a altor invitaţi. Proiectul CETATE a avut ca obiectiv general implementarea unui sistem de management al calităţii unitar şi eficient, prin standardizarea proceselor de lucru, elaborarea de instrumente specifice de lucru, certificarea ISO 9001:2015 şi dezvoltarea abilităţilor personalului din cadrul Primăriei Municipiului Caransebeş, în scopul optimizării proceselor orientate către beneficiari şi dezvoltării capacităţii instituţionale. În plus, 40 persoane din cadrul instituţiei au fost certificate ca urmare a participării la cursuri de formare.

Pentru noi este începutul unei revoluţii în ce priveşte administraţia locală, în ceea ce-i priveşte pe cei care trebuie să deservească cetăţeanul din Caransebeş. Cred că proiectul este un real beneficiu atât pentru noi, care suntem în slujba cetăţenilor, dar mai ales pentru aceştia”, a spus primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean.

Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeş

Colaborarea cu Primăria Caransebeş a fost foarte bună, am întâlnit aici adevăraţi profesionişti, am primit sprijin în implementarea proiectului, am oferit la rândul nostru din experienţa noastră”, a precizat şi Adriana Nichita, coordonator al proiectului din partea Asociaţiei Române pentru Transparenţă.

Adriana Nichita, coordonator al proiectului din partea Asociaţiei Române pentru Transparenţă

Chiar cu o zi înainte de conferinţa de încheiere, am primit vestea bună că am obţinut certificarea ISO 9001: 2015 şi putem spune că, de acum, Primăria Caransebeş oferă servicii de calitate”, a declarat Ioana-Andreea Boşneag, asistent manager în cadrul proiectului, din partea Primăriei Caransebeş.

Ioana-Andreea Boşneag, asistent manager în cadrul proiectului

Valoarea totală a proiectului este de 376.092,41 lei, din care valoarea cofinanţării UE este de 316.573,06 lei. Proiectul a fost implementat în perioada: martie 2018 – iulie 2019.

Carmen Senco

sursa foto Primăria Caransebeş, facebook