RO-ALERT. Mesaje de avertizare în Caraş-Severin, Timiş şi Arad

Începând de astăzi şi până la sfârşitul lunii,  la nivelul județului Caraș-Severin, va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT. Între orele 10:00 şi 12:00, se vor transmite mesaje către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone. Cetăţenii vor recepționa mesajul „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic, sublocotenent Magdalena Tocmelea.

„Activitatea are scopul de a examina functionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate in raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone. Mesajele sunt difuzate doar in situatii majore de urgenta, în zonele afectate. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile. Astăzi vor fi alertaţi cetăţenii din Caransebeş, vineri pentru cei din zona Teregova, Cornereva, Zăvoi, iar în 22 iulie se pot recepţiona mesaje pe raza a 20 de localităţi”.

Şi în judeţul Timiş se va realiza testarea. Astăzi vor fi alertaţi cetăţenii din Lugoj, iar mâine locuitorii din zonele Ohaba Lungă, Făget şi Margina. În judeţul Mehedinţi, testările se vor desfăşura astăzi pe raza localităţii Vânju Mare, urmând ca vineri, 19 iulie, să se efectueze în trei localităţi: Baia de Aramă, Obârşia Cloşani şi Isverna. În Arad vor fi trimise astăzi alerte cetăţenilor din Chișineu-Criș, iar mânine celor din Săvârșin, Birchiș şi Bata.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT. În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte. Nu este nevoie sa aveți telefoane de tip smartphone pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT.

De același autor

Related Articles