Eclipsă parţială de Lună

54

Marţi seară se va produce o eclipsă parţială de Lună, iar aceasta va fi vizibilă şi de pe teritoriul României, scrie Radio România Actualităţi.

Evenimentul astronomic va începe la ora locală 21:44 de minute, iar faza maximă va fi la ora 00:21 de minute. Eclipsa va putea fi observată cu ochiul liber, fără să existe niciun pericol pentru vedere, aşa cum se întâmplă în cazul eclipselor de Soare.

Cu această ocazie, la Observatorul Astronomic din Bârlad vor avea loc mai multe activităţi de popularizare a astronomiei. Astfel, de la ora 21:00, la sediul Observatorului Astronomic din Strada Republicii va avea loc o prezentare a fenomenului, dar şi discuţii despre eclipsele de lună. Începând cu ora 22:00 însă şi până la ora 02:00, vor fi observaţii astronomice în stradă, în zona Parcului Victor Ion Popa. Observaţiile astronomice pregătite în această seară la Muzeul Vasile Pârvan din Bârlad vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin.

Tocmai pe 7 septembrie 2025, susţin specialiştii, va fi vizibilă din ţara noastră o eclipsă totală de lună. Până la data respectivă vor mai fi vizibile încă trei eclipse parţiale, dar cu o magnitudine mai mică decât cea din această noapte.

sursa RRA

foto RRA