[FOTO] Reșița poate deveni un obiectiv turistic prin intermediul artei stradale

Regenerarea urbană prin artă, este noul concept propus de municipalitatea reșițeană.  

Arta stradală are meritul de a dezvolta comunitatea locală și de a scoate în evidență patrimoniul local. Pe termen lung, arta poate ajuta societatea la asumarea unui prezent dificil din toate punctele de vedere şi apoi la conturarea unei noi identități.

“Încercăm să dăm o formă serioasă acestui proiect care va schimba fața orașului și va da un strop de culoare. Locațiile pe care se vor realiza aceste forme de artă, vor deveni obiective turistice datorită valorii artistice. Practic, prin acest concept un oraș se poate reinventa,” a explicat consilierul primarului, Dorinel Hotnogu.

Pentru a scoate în evidență importanța acestui concept, artistul internațional DANILO Halle, cel care a reușit să repopuleze un orășel din Germania prin picturile stradale, a ales să picteze peretele unei clădiri din cartierul Muncitoresc:

„M-am plimbat pe străzile din Reșița și mi-am dat seama că orașul are o importantă istorie industrială. Când am văzut acest perete am știut că va spune cel mai bine povestea Reșiței. Am ales să pictăm ceva foarte colorat care să reprezinte viitorul înfloritor pe care îl poate avea orașul. De asemenea, am lăsat și elementele vechi ale peretelui pentru a conecta mai bine cu trecutul cu prezentul.”

Miercuri, 16 iunie, de la ora 11, în sala de ședințe a primăriei va avea loc o conferință pe tema regenerării urbane la care vor lua cuvântul mai mulți invitați, printre care primarul Ioan Popa și inițiatorii Festivalului Internațional de Artă Stradală Sergio Morariu și Corina Nani.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari primarului Ioan Popa, inițiatorilor și artistului. Un frumos exemplu de cooperare in beneficiul orașului si locuitorilor.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles