Consilierii județeni din Caraş-Severin au decis rectificarea pozitivă a bugetului

138

Bugetul județului Caraș-Severin a suferit astăzi o rectificare pozitivă cu aproape 7,5 milioane de lei.

Banii provin din Fonduri Externe Nerambursabile şi de la Fondul de coeziune, ca urmare a faptului că au fost acceptate ca și cheltuieli eligibile costurile necesare pentru realizarea drumurilor de acces către deponeul de la Lupac și către stațiile de transfer. Consilierii județeni au decis ca acești bani să fie alocați Direcției de drumuri pentru întreținerea arterelor din județ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu: Bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin a fost rectificat pozitiv în ședința forului județean de astăzi, 15 iulie 2019, cu aproape 7,5 milioane lei, încasările fiind aferente decontării banilor cheltuiți pentru construirea drumurilor de acces spre Centrul integrat de management al deșeurilor de la Lupac și spre cele 3 stații de transfer, Oțelu Roșu, Bozovici și Pojejena. Inițial, drumurile de acces au fost realizate pe bani din bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin, dar anul trecut am făcut demersurile necesare pentru ca aceste sume să fie declarate eligibile, astfel încât ne-am primit banii înapoi după ce lucrările respective au fost executate.

În ședința de astăzi, s-a aprobat, în unanimitate, ca suma menționată să fie alocată Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin care are, astfel, un buget considerabil mai mare, față de anii precedenți, pentru întreținerea drumurilor județene, pe timp de vară și pe timp de iarnă. Apelul meu, ca și al tuturor colegilor mei, consilieri județeni, a fost ca acești bani să se vadă efectiv în calitatea lucrărilor la drumurile județene ce se vor efectua până la finalul anului.