Festivalul de Jazz de la Gărâna, grandios! Iubitorii genului au trăit intens fiecare seară

Marele festival de Jazz de la Gărâna s-a încheiat. Peste 7.000 de oameni au spus prezent încă din prima seară, bucurându-se de o atmosferă specială cu muzică de calitate şi aer curat!

Gărâna, satul dintre munţi, aflat la peste o mie de metri altitudine s-a transformat în ultimele 4 zile în capitala jazzului! Iubitorii genului au trăit intens în fiecare seară şi consideră că a fost o ediţie de succes. Cei mai tineri au făcut autostopul pentru a participa la acest festival şi au ales să stea la cort în ciuda vremii capricioase.

La cea de a 23 ediţie a festivalului de Jazz de la Gărâna au participat oameni din toate colţurile tării dar şi din străinătate, ne-o confirmă mandru Florian Lungu, Moșu’, așa cum este cunoscut în lumea muzicală,cel care și-a legat numele de aproape toate festivalurile și concertele de jazz din România de la sfârșitul anilor ‘70 până în prezent. Şi directorul festivalului, Marius Giura este mulţumit şi consideră ca întradevăr a fost o ediţie de succes. Recunoaşte că nu a fost uşor şi că parcă de la un an la altul e tot mai complicat să organizezi acest festival, însă nu renunţă, speră ca problemele să se rezolve şi să nu mai existe piedici pentru acest proiect grandios, care adună anual cei mai importanţi Jazz-mani din lume

Cât despre public, iată că în cele 4 zile, acesta a fost numeros, a reuşit să ţină ritmul şi a aplaudat frenetic de fiecare dată. În concluzie, frumos şi civilizat aşa a fost festivalul de Jazz de la Gărana. Nu au fost semnalate probleme ne-o confirmă si Nicu Stancu cel care a avut grijă de securitate participanţilor.

Organizatorii promit si pentru anul viitor alte nume de marcă din jazzul mondial, pentru că acest festival trebuie să mergă mai departe!

De același autor

Related Articles