Omul, drumul şi maşina! Siguranţa rutieră şi poluarea

Sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin a găzduit lansarea volumului „Automobilul – Siguranţa rutieră şi poluarea”. Este cea mai nouă apariţie editorială a colonelului în rezervă, Alexandru Cîmpean. Cartea se doreşte a fi un ghid pentru cursanţii şcolilor de şoferi, dar şi pentru orice participant la trafic, spune fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

„Volumul de faţă constituie o carte de informare şi documentare care descrie istoriografia circulaţiei rutiere şi a automobilului, prezentând o nouă structură şi o completare a conţinutului programelor din şcolile de şoferi, inclusiv în procedurile de prevenire a accidentelor rutiere. Sunt definite principiile care guvernează buna funcţionare a sistemului şi siguranţa rutieră”.

Acest volum de educaţie rutieră este cel de-al 11-lea scris de colonelul în rezervă, Alexandru Cîmpean. Cartea, realizată în colaborare cu inginerul Sorin Cîmpean, va putea fi găsită la sediul Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne din Reşiţa, dar şi la şcolile de şoferi din Caraş-Severin.

La evenimentul de lansare au fost prezenți foști camarazi ai autorului, dar și ofițeri de poliție activi. Printre aceștia, comisarul șef Dinu Nicorici, șeful Serviciului Cabinet din IPJ, comisar Dorin Țugmeanu, șeful Serviciului rutier, comisar șef George Marinescu, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Caraș-Severin sau comisar șef în rezervă, Valentin Homescu.

Cele mai citite

Related Articles