Caransebeșenii sunt invitați la ”ARTElierele stradale cu lipici la pici”

68

Atelierul Antiplictiseală al Asociaţiei “Simţim la fel” din Caransebeş va da startul astăzi, de la ora 17.00, în parcul Teiuș, proiectului local “ARTEliere stradale cu lipici pentru pici”, finanţat de Primăria municipiului Caransebeş.


Acest proiect se va derula din iulie până în noiembrie, copiii oraşului fiindu-le oferite activităţi de petrecere a timpului liber, de creaţie artistico-plastică, artcraft cu materiale convenţionale şi neconvenţionale (reciclate), activităţi de lectură împreună în mijlocul naturii şi în spaţiul urban, jocuri de mişcare şi exprimare corporală pe muzică.

În prima lună de proiect, voluntarii asociației au pregătit deja pentru prima activitate o ieșire la lectură și joacă în Parcul Teiuș. Copiii între 4 și 12 ani sunt invitați împreună cu un ursuleț de pluș și o păturică să înlăture plictiseala din timpul vacanței de vară, “Picnic cu ursulețul de pluș” fiind o Zi intenațională sărbătorită în mai multe țări în preajma zilei de 10 iulie.

Tot în luna iulie, în 30 iulie, “ARTElierele stradale cu lipici la pici” vor ieși în mijlocul orașului de Ziua Prieteniei cu surprize colorate și voie bună, alături de parteneri din proiect. Evenimentele proiectului vor fi anunțate și pe rețelele de socializare la care au părinții copiilor acces.

Carmen Senco