Învățământ dual la Caransebeș

267

Anul şcolar 2019-2020 vine cu o noutate în Caransebeş. După îndelungi convorbiri între reprezentanții Primăriei, agenții economici și directorii liceelor tehnologice, în Caransebeș vor exista două clase de învățământ dual.

În cadrul Liceului Tehnologic Decebal va funcționa o clasă cu 22 de locuri pentru sudor și lăcătuș mecanic. Aici, toate locurile au fost ocupate, după prima perioadă de înscriere. Solicitările pentru aceste meserii venind din partea a trei agenţi economici din Caransebeș.

Sunt trei agenți economici care au solicitat locuri de sudor și lăcătuș. Și anume Chiulan SRL, Caromet și Benning Power Electronics. În total, noi am primit aprobarea în planul de școlarizare, pentru o clasă de învățământ dual cu 22 de locuri. Dintre acestea 11 sunt pentru sudori și alte 11 pentru lăcătuși“, a declarat Mărioara Iova, directorul Liceului Tehnologic Decebal.

Mărioara Iova, directorul Liceului Tehnologic Decebal

În cadrul Liceului Tehnologic Trandafir Cocârlă au fost aprobate 14 locuri pentru mecanici auto.

Dintre acestea au fost ocupate 9 locuri. Așteptăm în cea de-a doua etapă de înscrieri, care va avea loc în perioada 22-24 iulie, să vină și restul de 5 elevi“, declară Ana Petria Oprescu, directorul unității de învățământ.

Ana Petria Oprescu, directorul Liceului Tehnologic Trandafir Cocârlă

Conform legii, agenţii economici pot plăti elevilor care vor face practică, suma lunară de 200 de lei, însă pentru atragerea şi motivarea acestora pot acorda tichete de masă sau fonduri suplimentare în funcţie de munca prestată. La rândul ei, primăria Caransebeş va susţine financiar cazarea elevilor care nu locuiesc în municipiu dar şi acordarea a trei mese pe zi.

Carmen Senco