David Sassoli a fost ales preşedinte al Parlamentului European

Eurodeputații l-au ales miercuri pe David Sassoli în funcția de Președinte al Parlamentului European cu 345 din 667 de voturi valabil exprimate în al doilea tur de scrutin.

David Sassoli s-a născut la Florența pe 30 mai 1956. Este membru al Parlamentului European din partea Italiei din 2009, iar in mai 2019 a fost reales pentru al treilea mandat pe lista Partito Democratico din centrul Italiei. Acesta va prezida Parlamentul European până în ianuarie 2022.

Într-o scurtă declarație susținută în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, Președintele Sassoli a mulțumit deputaților celei de-a noua legislaturi pentru încrederea acordată. „În cursul ultimelor luni, prea mulți au alimentat dezbinări și conflicte, o tristă aducere aminte a istoriei noastre. În schimb, cetățenii ne-au arătat că au încă încredere în această cale extraordinară, singura capabilă să ofere răspunsuri la provocările globale cu care ne confruntăm”, a adăugat acesta.

„Trebuie să avem puterea de a relansa procesul de integrare, de a schimba Uniunea în așa fel încât să fie capabilă să răspundă în mod concret și cu mai multă fermitate nevoilor și preocupărilor cetățenilor noștri”.

Sassoli a subliniat de asemenea prioritățile pe care Parlamentul European ar trebui să le urmărească în următorii ani. „Suntem în mijlocul unor schimbări importante, printre care șomajul ridicat în rândul tinerilor, migrația, schimbările climatice, revoluția digitală și o nouă ordine mondială, toate acestea și multe altele necesitând o abordare nouă și mult curaj”.

De același autor

Related Articles