Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa – membru fondator al reţelei academice europene pentru tehnologii de fabricaţie aditive SEEAM-Network

83

În cadrul proiectului CNFIS-FDI-2019-0348, intitulat “Înfiinţarea unei reţele academice sud-est-europene pentru tehnologii de fabricaţie aditive (Establishment of a South Eastern European Academic Network for Additive Manufacturing)”, o delegaţie formată din prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde şi şef de lucrţri dr. ing. Costel-Relu Ciubotariu s-a deplasaţ în perioada 24.06.-28.06.2019, la Westfälische Hochschule din Gelsenkirchen, Germania.

Delegaţia reşiţeană a fost primită de doamna dr. ing. Gabriela Mărginean de la Institut für Maschinenbau in Gelsenkirchen, care a prezentat laboratoarele şi dotîrile partenerului german în domeniul tehnologiilor de fabricaâie aditive, precum şi preocupîrile existente în domeniul dezvoltîrii materialelor utilizate pentru realizarea de produse prin printare 3D.

Au fost discutate etapele viitoare de acţiune în vederea înfiinţării reţelei SEEAM, precum şi posibilităţile de finanţare a activităţilor acesteia prin intermediul unor proiecte de mobilitate şi de cercetare europene, care se vor depune în parteneriat.

susra foto UEM