Care alegorice împodobite cu flori şi multe concerte la Carnavalul de la Biserica Albă

A început cea mai importantă manifestare din comuna Biserica Albă(Bela Crkva) – Carnavalul Florilor. Deschiderea festivă a avut loc pe platoul din faţa Bibliotecii Naţionale, unde a fost intonat imnul „Bože pravde”, de către corul “Bella Musica”, potrivit rtv.rs.

Care alegorice împodobite cu flori, care mai de care mai colorate şi parfumate, evenimente culturale, concerte, concursuri, toate sunt programate să atragă mii de turişti la Carnavalul Florilor, eveniment cu o tradiţie de 150 de ani şi care se desfăşoară până duminică.

Ziua de vineri este rezervată celor mici, când se va ţine carnavalul copiilor cu caracter competitiv, la care participă toate şcolile şi grădiniţele din Biserica Albă. De la ora locală 18.00 are loc defilarea copiilor, apoi o trupă de animatori va urca pe scenă şi va susţine un spectacol. De la ora 21.00 are loc o petrecere salsa, iar de la ora 22.00 sunt programate concerte sustinute de Bilijana Jevtic si Ljuba Lukic.

Sâmbătă, de la ora locală 18.00 va avea loc defilarea internaţională la care vor participa 12 care alegorice şi peste 20 de grupuri din ţară şi străinătate, iar apoi, distracţia se va muta pe malul lacului Vracevgai, unde puteţi gusta din delicioasele preparate sârbeşti.

De la ora 22.00 pe scenă va urca trupa „OK Band”. Şi tot sâmbătă, pe parcursul zilei, se va desfăşura, pe lacul din Bela Crkva, cursa bărcilor dragon.

Acesta este carnavalul cu cea mai lungă tradiţie, nu doar în Serbia şi în fosta Iugoslavie, ci în Balcani. Conform datelor istorice datează din anul 1828.

Pentru a ajunge în localitatea Bela Crkva, cei interesaţi pot ieşi din ţară fie pe la vama de la Stamora, fie pe la cea de la Naidăş.

Cele mai citite

Related Articles